Záver týždňa bude veľmi teplý až do +15 °C. Víkend ešte teplejší

Záver týždňa bude veľmi teplý až do +15 °C. Víkend ešte teplejší
Peter Minárik

Pred nami sú mimoriadne teplé dni, pri ktorých sa budú šplhať teploty mimoriadne vysoko. V najteplejších regiónoch Slovenska by sa teploty mohli prehupnúť až cez hranicu +15 °C, čo je na záver januára mimoriadne veľa.

Počasie v týchto chvíľach ovplyvňuje na našom území teplý front, ktorý postupuje cez Poľsko a čiastočne ovplyvňuje počasie aj na našom území. Zrážky prináša predovšetkým do severných regiónov Slovenska, no jeho vplyv pocítime na celom našom území.

Už zajtra totiž začne za týmto frontom do našej oblasti prúdiť veľmi teplý vzduch., ktorý prinesie veľmi vysoké teploty.

maximálna teplota na piatok 31.1.
maximálna teplota na piatok 31.1.

Záver týždňa a súčasne aj posledný deň mesiaca január prinesie denné teploty, ktoré sa vyšplhajú na +6 až +14 °C a počas nasledujúcich dní bude na našom území ešte o čosi teplejšie.

Teploty by počas víkendu mali stúpať až k hranici +15 °C a zrejme v sobotu môžu teploty hranicu +15 °C na krajnom západe aj prekonať. 

Takéto teploty sú na prelom mesiacov január a február mimoriadne nezvyčajné. V porovnaní s dlhodobým normálom sú až o viac ako 10 °C nad normálom. 

Veľmi teplé počasie však nebude mať dlhé trvanie. Už v budúcom týždni sa ochladí a teploty sa poriadne prepadnú. Dokonca sa vráti aj sneženie, ktoré zavíta aj do nížin. Viac o vývoji na nasledujúce dni sa dozviete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd