Záver týždňa prinesie jarné počasie. Teploty dosiahnu +12 °C

Peter Minárik

V druhej polovici týždňa sa na našom území začne výraznejšie otepľovať. Cez víkend nás čaká teplotne mimoriadne nadpriemerné počasie.

Snehová pokrývka dostane počas nadchádzajúceho víkendu na našom území poriadne zabrať. K výraznejšiemu otepleniu sa totiž pridá aj dážď a tak sa bude snehová pokrývka topiť výrazne.

Všetko to spôsobí tlaková níž, ktorá sa z Atlantiku nasunie nad naše územie od západu. Po jej okraji k nám od juhu prenikne veľmi teplý vzduch. Ako vidieť aj na ansámbly modelu GFS, tak teplota v hladine 850 hPa, ktorá reprezentuje výšku približne 1500 m n.m. sa zvýši až o 10 °C a odmäk tak čaká aj naše hory.

Najteplejším dňom by mala byť na našom území sobota. Denné teploty sa dostanú na +4 až +10 °C a v najteplejších oblastiach Slovenska na juhozápade sa môžu teploty dostať až k +12 °C.

Počas noci na sobotu a na nedeľu by naviac mali byť teploty kladné na viacerých miestach, a tak sa snehová pokrývka bude topiť aj v noci. Teploty by mali byť počas víkendu až o 10 °C vyššie ako je dlhodobý teplotný normál na súčasnú ročnú dobu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd