Záver týždňa veľmi teplý. V sobotu večer dorazia búrky

Záver týždňa veľmi teplý. V sobotu večer dorazia búrky
Ľubomír Franko

Počas uplynulej noci nás potrápili búrky, ktoré boli miestami aj veľmi silné. Najbližšie dni by sa malo počasie ukľudniť a začiatok víkendu by mal byť teplý a slnečný. Búrky sa vrátia v sobotu večer. 

Počas dnešného a zajtrajšieho dňa očakávame na našom území kľudné počasie bez zrážok. Od juhu sa nad naše územie rozšíri výbežok vyššieho tlaku a po jeho zadnej strane k nám od západu začne prúdiť teplejší vzduch. 

Teploty by mali už zajtra opäť dosiahnuť +30 °C. Teploty by sa v piatok mali
pohybovať v rozmedzí od +24 na východe po +30 °C na juhu Podunajskej nížiny. Na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši bude chladnejšie, okolo +22 °C. 

V sobotu bude prílev teplého vzduchu vrcholiť a teploty by mali dosiahnuť +27 až +34 °C. 

V sobotu večer opäť búrky

V sobotu večer by mal nad naše územie doraziť zvlnený studený front, ktorý prinesie početnejšie zráźky. Na fronte sa budú tvoriť prehánky a búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne. Modely s nimi momentálne rátajú najmä v Trenčianskom kraji.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd