Želé z vesmíru? V Poľsku sa objavila záhadná látka. Odborníci nevedia presne, čo to je

Veronika Salayová

V Poľsku neďaleko českých hraníc sa opäť objavila záhadná látka, ktorá pripomína želé. Odborníci s istotou nevedia, čo je to za látku a odkiaľ pochádza. 

V Poľsku neďaleko českých hraníc sa opäť vo voľnej prírode objavila látka pripomínajúca želé, upozornil na to Krkonošský park na svojej stránke.

Ide o záhadnú bielu látku rôsolovitej konzistencie, ktorá sa z času na čas objaví v prírode. Medzi laikmi sa udomácnil názov „vesmírne želé“, keďže pôvod tejto látky nie je celkom známy. 

„Nie sú to huby ani žiadne iné známe organizmy,“ informoval poľský Krkonošský národný park. V tejto látke sa totiž pri výskume nenašla žiadna DNA. Odborníci už dlhšie skúmajú, čo by to mohlo byť. Za posledné roky sa objavili rôzne teórie, že by mohlo ísť o výlučky slimákov alebo druh huby.

Predstavitelia parku sa odvolávajú na správu dánskej výskumníčky Marie Rolandovej, ktorá vysvetlila možný pôvod tejto látky.

Žabia hmota?

Podľa odborníčky by mohlo ísť o nestrávené časti žiab, ktoré boli v období pred neresením. Tieto žaby pred neresením následne dravci vyvrátili po tom, ako ich ulovili.

Táto možnosť sa zdá byť najpravdepodobnejšou možnosťou, ktorá by vysvetľovala aj to, prečo sa toto želé objavilo na rôznych miestach v prírode.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd