Zemetrasenie v Turecku zaznamenali seizmické stanice na Slovensku

Zemetrasenie v Turecku zaznamenali seizmické stanice na Slovensku
Ľubomír Franko

Intenzívne zemetrasenie v Turecku bolo natoľko silné, že ho zaznamenali aj seizmické stanice na Slovensku. Zachytila ho napríklad seizmická stanica v Kečove o 18:59 nášho času. 

Silné zemetrasenie zasiahlo dnes krátko pred 19-tou hodinou nášho času východ stredného Turecka. V provincii Elazığ spôsobilo rozsiahle škody a vyžiadalo si najmenej 17 obetí a stovky zranených.

Zemetrasenie bolo natoľko silné, že ho zaznamenali aj seizmologické stanice Slovenskej Národnej siete seizmických staníc. Otrasy zaznamenala seizmická stanica v Kečove o 18:59, čo je len niekoľko minút po tom, ako čas zemetrasenie pri epicentre v Turecku. 

Zemetrasenie zaznamenala seizmologická stanica v Kečove, zdroj: NSSS
Zemetrasenie zaznamenala seizmologická stanica v Kečove, zdroj: NSSS

Napriek tomu, že sme otrasy z ďalekého Turecka zaznamenali aj na Slovensku, citeľné neboli. Cítiť ho však mohli obyvatelia v Istanbule či v ďalekej Káhire. Obidve mestá sú od epicentra vzdialené približne 1 000 kilometrov. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd