Zima odchádza. Cez víkend bude až do +20 °C

Peter Minárik

Počasie na Slovensku konečne zažíva zmenu. Na našom území je veľmi chladno, no to sa už čoskoro zmení. Počasie avizuje zmenu a to príjemnú. Cez víkend nás opäť čaká jarné počasie.

Z teplotného nadpriemeru, ktorý panoval na našom území na prelome mesiacov marec a apríl sme sa počas Veľkej noci dostali do teplotného podpriemeru. Veľká noc bola veľmi chladná a ešte chladnejšie sú aktuálne dni, ktoré na naše územie prinášajú sneženie, búrky, mrazy a silnejší vietor.

Nepriaznivému počasiu však už čoskoro odzvoní a zostávajú mu posledné hodiny. Blížia sa ďalšia zmena, ktorá tentoraz bude príjemná. Prinesie výrazné oteplenie a veľa slnečných lúčov.

Začne k nám prúdiť teplý vzduch

Od západu sa nad naše územie začína nasúvať výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Vďaka nemu sa od západu oblačnosť zmenšuje a zrážky ustávajú. Po veľmi mrazivej noci na piatok už bude len príjemnejšie.

Táto tlaková výš k nám už začína prinášať teplejší vzduch od západu, no v priebehu nasledujúcich hodín sa bude presúvať nad Balkán a následne po jej zadnej strane bude do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch od juhozápadu.

Už v piatok sa denné teploty na našom území dostanú na +7 až +12 °C, čo sú na súčasnú ročnú dobu pomerne bežné teploty, no na západe bude situácia priaznivejšia. Tu by sa teploty mohli dostávať až k hranici +15 °C.

Cez víkend až +20 °C

Teplý vzduch sa počas víkendu už naplno prejaví. Sobota aj nedeľa prinesie na Slovensko krásne, ustálené počasie s veľmi vysokými teplotami.

Tie sa v sobotu dostanú na +13 až +18 °C a v nedeľu bude ešte teplejšie a na juhozápade budú atakovať hranicu +20 °C.

Trend oteplenia bude pokračovať aj na začiatku týždňa. V pondelok už by sa teploty mohli dostať až na príjemných +22 °C.

Slovensko tak čaká teplé a slnečné počasie a pozitívnou správou je aj to, že nočné mrazy sa stanú minulosťou.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd