Zima sa vráti už čoskoro. Sever zasype sneh

Zima sa vráti už čoskoro. Sever zasype sneh
Ľubomír Franko

Pred nami sú mimoriadne teplé dni, kedy teploty vystúpi až na +15 °C. Následne sa však výraznejšie ochladí a miestami napadnú desiatky centimetrov nového snehu.

Počasie bude počas najbližších dní vysoko teplotne nadpriemerné. Teploty budú počas víkendu dosahovať až do +15 °C. Budúci týždeň sa ale výrazne ochladí, čakajú nás mrazy ale aj výdatné snehové zrážky.

Ochladenie dorazí už v utorok

Počas víkendu a začiatku budúceho týždňa čakajú celé územie Slovenska nadpriemerné teploty, ktoré sa budú pohybovať výrazne nad nulou. Snehová pokrývka sa tak bude topiť aj v najchladnejších oblastiach.

Očakávaná maximálna denná teplota v sobotu
Očakávaná maximálna denná teplota v sobotu

Už v pondelok a utorok ale očakávame cyklonálny charakter počasia, ktorý  prinesie výdatnejšie zrážky na mnohé miesta. V utorok večer by mali teploty začať najmä na severe klesať a počas noci na stredu môže začať snežiť.

Modely momentálne predpokladajú, že druhá polovica budúceho týždňa bude teplotne podpriemerná. Čakajú nás celodenné mrazy a snežiť bude na viacerých miestach.

Maximálne denné teploty vo štvrtok
Maximálne denné teploty vo štvrtok

Predpovede momentálne predpokladajú, že do konca budúceho týždňa by malo na strednom Slovensku od nadmorskej výšky približne 500 až 600 metrov napadnúť od 20 do 50 centimetrov nového snehu.

Očakávaný úhrn snehových zrážok do piatku
Očakávaný úhrn snehových zrážok do piatku

V nížinách sa zatiaľ sneženie neočakáva, teploty sa tam budú aj naďalej pohybovať slabo nad nulou. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd