Zima sa vrátila na Slovensko. Sneh ešte napadne a mrazy sa zvýraznia

Peter Minárik

Prvé aprílové dni priniesli na naše územie zmenu v doterajšom charaktere počasia. Počas dnešného dňa sa pritom viaceré oblasti nášho územia zobudili do bieleho rána a zima zotrvá aj nasledujúce dni.

Zima sa na Slovensko vrátila. Už v závere pracovného týždňa sa začalo na našom území ochladzovať a studený vzduch sa čoraz viac a viac prepadával nad naše územie, čím klesala hranica sneženia.

Tá sa počas uplynulej noci dostala až do najnižších polôh a do bieleho rána sa ocitli aj obyvatelia v oblastiach, kde to už nečakali. Nový sneh napadol napríklad v Bratislave, na juhu, či na viacerých miestach Podunajskej nížiny.

V nadchádzajúcich hodinách bude na našom území pretrvávať chladnejší charakter počasia. Zvýraznia sa mrazy a snehové zrážky na naše územie opäť dorazia.

Mrazy čakajte na celom území

Počas nasledujúcich nocí treba očakávať s mrazmi na takmer celom našom území, pričom najchladnejšia noc je práve pred nami. Teploty do pondelkového rána poklesnú na -1 až -7 °C, pričom v dolinách a v kotlinách môže byť ešte aj chladnejšie a to až do -15 °C.

V nasledujúce noci sa nočné mrazy zmiernia. Stále sa očakávajú napríklad na severe, či východe nášho územia, ale v nížinách by sa už teploty mali pohybovať slabo nad nulou.

Počas dňa teploty nevystúpia vysoko a maximálne teploty sa budú pohybovať do +10 °C. Zmena príde v utorok, kedy počasie na našom území začne ovplyvňovať frontálny systém, ktorý prinesie ďalšiu vlnu zrážok a zmenu počasia.

Sneženie sa zmení na dážď

Frontálny systém, ktorý začne cez naše územie postupovať od severozápadu v utorok počas dňa prinesie spočiatku sneženie, ktoré však veľmi rýchlo prejde v nižších polohách do dažďa a následne začne hranica sneženia stúpať až na výšku okolo 900 metrov nad morom.

Utorok tak bude opäť upršaný, ale zároveň sa začne na našom území otepľovať. Za frontálnym systémom k nám totiž začne prúdiť od západu až severozápadu teplejší, morský vzduch.

Už od stredy sa teploty budú pohybovať aj okolo hranice +15 °C a v závere budúceho týždňa budú teploty atakovať až hranicu +20 °C. Nečakajte však veľa slnečných lúčov. Bude síce teplo, ale sychravo.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Blažena
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd