Zimné počasie bude v našej oblasti pokračovať

Peter Minárik

Podľa vyhliadky na nasledujúci týždeň nás studené a zimné počasie čaká aj v nasledujúcich dňoch. Výraznejšie oteplenie sa neočakáva.

Na našom území sa očakáva teplotne podpriemerný a od druhej polovice tohto týždňa teplotne priemerný charakter počasia. 

Do utorka by malo byť počasie pod vplyvom rozsiahlej tlakovej výše, ktorá prinesie stabilné počasie. Teploty sa počas dnešného dňa očakávajú v intervale -5 až +1 °C. V utorok je však možné, že celodenný mráz zavládne na celom našom území.

Od stredy viac zrážok

Počas stredy by malo dôjsť k miernej zmene. Cez Balkán sa bude tiahnuť teplý front, ktorý bude súvisieť s oblasťou nízkeho tlaku. Od juhu začne postupne na našom území snežiť. 

Vo štvrtok a v piatok by na našom území mala prevládať premenlivá, prevažne zväčšená oblačnosť a na severe sa môžu vyskytovať snehové prehánky.

Cez víkend sa ochladí

Počas víkendu to vyzerá opäť na počasie pod vplyvom výbežku vyššieho tlaku vzduchu. Ten by mal priniesť na naše územie opäť stabilné počasie s minimom zrážok. Teploty by sa mali pohybovať okolo nuly.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
25 °C / 9 °C
Galina
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd