Zimu zatiaľ nečakajte. Bude nadpriemerne teplo a sneh sa bude topiť

Peter Minárik

Už niekoľko dní panuje na našom území relatívne pokojné a teplé počasie. Vyhliadky počasia nenaznačujú nejakú zásadnejšiu zmenu a aj naďalej bude prevládať teplý charakter počasia.

V našej oblasti panujú teplejšie západné a severozápadné prúdenia a podľa aktuálnych vyhliadok sa nič zásadné na tomto nezmení. Vpády chladného vzduchu sa síce očakávajú, no budú len dočasné.

Treba pripomenúť, že február je posledným zimným mesiacom a v marci je už nejaké zásadnejšie ochladenie skôr výnimočné. Môžeme tak povedať, že zima postupne z niektorých oblastí ustúpi.

Pondelok slnečný, no potom čakajte zrážky

Aktuálne ovplyvňuje počasie na našom území výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý prináša prevažne jasné až polojasné počasie. Na tom sa nič zásadné nezmení ani v pondelok.

Do našej oblasti bude aj naďalej prúdiť teplejší vzduch a po rozpustení ranných hmiel nás čaká prevažne jasné až polojasné počasie. Zmena príde až v nadchádzajúcich dňoch.

V západnom až severozápadnom prúdení začnú do našej oblasti postupovať jednotlivé frontálne vlny, ktoré prinesú do našej oblasti zrážky. Od utorka nás tak čaká prevažne oblačné až zamračené počasie so zrážkami.

Teploty budú vysoké

Budúci týždeň zároveň teplejšie západné prúdenia prinesú do našej oblasti nadpriemerne vysoké teploty, ktoré sú na súčasnú ročnú dobu nezvyčajné. Bohatá snehová nádielka, ktorá sa nachádza aj na severe nášho územia dostane poriadne zabrať a bude sa topiť.

Denné teploty sa totiž na celom území budú pohybovať nad nulou a v najteplejších lokalitách nášho územia budú teploty stúpať až k +15 °C.

Zmiernia sa aj nočné mrazy, ktoré sa očakávajú predovšetkým na severe a v dolinách a v kotlinách.

Vyhliadka počasia výraznejšie ochladenie neočakáva až do konca mesiaca.  Teploty by mali byť stále nadpriemerné je teda otázne, či v nížinách ešte nejaký ten sneh napadne. Detailnú vyhliadku deň po dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd