Zmena počasia: V noci začne mrznúť. Ráno príde aj sneh

Peter Minárik

Štedrý deň je aktuálne na mnohých miestach nášho územia upršaný, no už nasledujúcu noc príde k výraznej zmene. Od severu k nám prenikne studený vzduch a počasie sa dostane do zimného charakteru.

Cez naše územie v týchto chvíľach postupuje studený front, ktorý prináša na mnohé miesta nášho územia dážď. Ten však začne vo večerných hodinách od severozápadu ustávať.

Súčasne k nám za studeným frontom začne od severu prenikať veľmi studený, pôvodom arktický vzduch, ktorý sa postará o výraznú zmenu v charaktere počasia na našom území.

Už počas nočných hodín sa začne ochladzovať, pričom na severe poklesnú teploty do rána aj pod bod mrazu.

Spolu s ochladením však treba počítať aj s tým, že začne klesať hranica sneženia. Tá sa do rána zníži na úroveň okolo 500 m n.m.

Naďalej sa počas zajtrajšieho dňa budeme nachádzať v chladnom prúdení, ktoré však bude aj vlhké a v tomto vzduchu sa tak budú vytvárať snehové prehánky.

Snehové zrážky zasiahnu predovšetkým severné oblasti nášho územia, kde môže poletovať sneh ako na 1., tak aj na 2. sviatok vianočný.

Na 2. sviatok vianočný už bude mrznúť na celom našom území a na severe sa môže vyskytnúť aj celodenný mráz.

Tohtoročné vianočné sviatky tak síce začínajú s upršaným počasím, ale v priebehu nasledujúcich hodín sa ochladí a dostaneme sa do chladnejšieho charakteru počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd