Zosuv pôdy v talianskej Camogli so sebou strhol aj cintorín. Stovky rakiev skončili v mori

Dominik Cenkner

Časť viac ako storočného cintorína, ktorý vybudovali pozdĺž skalných útesov v talianskej obci Camogli neďaleko Janova, skončila v mori po tom, čo došlo v pondelok k zosuvu pôdy.

Do mora sa kvôli udalosti dostalo približne dvesto rakiev. Starosta obce, Francesco Olivari, nazval zosuv pôdy a odtrhnutie časti cintorína ako „nepredstaviteľnú katastrofu“.

Ihneď po udalosti sa spustili práce, ktoré mali zabezpečiť to, aby sa rakvy nedostali ďalej na šíre more. Z vôd sa im podarilo vytiahnuť desať rakiev.

Odborníci sa ihneď pustili do skúmania toho, čo za zosuvom stálo. Taktiež chcú zistiť, či hrozia ďalšie zosuvy.

Podľa slov starostu, ktorý tlmočil aj názory odborníkov, sú však takéto zosuvy v podstate nezistiteľné a veľmi ťažko sa predpovedajú. To či hrozí aj ďalšie nebezpečenstvo tak nevedno.

Cintorín vybudovali pozdĺž skalných útesov v talianskej obci Camogli už pred sto rokmi. Takúto mimoriadnu udalosť tam však doposiaľ zrejme nezažili.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd