Zrážky postupne ustanú. Čaká nás slnečný a teplý víkend

Zrážky postupne ustanú. Čaká nás slnečný a teplý víkend
Ľubomír Franko

Počas dnešného dňa sa vyskytovali na mnohých miestach Slovenska zrážky. Najviac ich spadlo na severe Slovenska, postupne ale už začínajú ustávať. Počasie sa postupne zlepší a niektoré miesta budú mať slnečný piatok a sobotu.

Počas zajtrajšieho dňa začne od juhu na naše územie vplývať výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Zrážky začnú počas noci ustávať a počas zajtrajšieho dňa sa vyskytnú najmä na krajnom severe a severovýchode Slovenska.

Od západu sa v piatok večer začne oblačnosť zmenšovať a v noci na sobotu by sa mala zmenšiť na celom území Slovenska. Počas soboty očakávame jasné až polojasné počasie, viac oblačnosti bude len na Gemeri, kde sa môžu objaviť prehánky alebo búrky.

Teploty budú príjemné, aj cez +20 °C

Teploty pôjdu taktiež nahor. Počas piatku očakávame +16 až +20 °C, chladnejšie bude len na Orave, na Spiši a na severe východného Slovenska, kde pri občasných zrážkach teploty vystúpia na +13 až +16 °C. 

V sobotu sa oblačnosť zmenší an celom území a vonku sa opäť oteplí. Očakávame teploty, ktoré budú dosahovať od +19 do +25 °C. 

Relatívne stabilné počasie očakávame ešte aj v nedeľu, no počas nasledujúceho týždňa sa počasie opäť zhorší a očakávame ochladenie aj početné zrážky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd