Zrážky zatiaľ nedorazia. Sneh môže prísť ku koncu januára

Zrážky zatiaľ nedorazia. Sneh môže prísť ku koncu januára
Peter Minárik

Na našom území aktuálne panuje stabilné a suchšie počasie. Výraznejšie zrážky nás nečakajú ani tento týždeň a podľa vyhliadok dorazia zrážky až v poslednej januárovej dekáde. 

Zažívame na našom území veľmi suché počasie. Snehu je málo v nižších polohách, no oveľa vyšší deficit vidieť v oblasti hôr. Bez umelého snehu by sa takmer nikde nelyžovalo.

Zrážky na naše územie nedorazia ani nasledujúce dni. Naďalej by malo panovať skôr suchšie a stabilnejšie počasie. 

Počasie bude pod vplyvom rozsiahlej tlakovej výše, ktorá sa rozprestiera nad východnou Európou. Táto tlaková výš bude mať dominantný vplyv na počasie u nás počas celého týždňa.

Súčasne k nám bude po jej zadnej strane prúdiť teplejší vzduch od juhovýchodu a počas dňa budú denné teploty stúpať nad bod mrazu.  Mrznúť by malo len počas noci. 

Podľa vyhliadok by sa počasie malo zmeniť až v priebehu budúceho týždňa.

vyhliadka počasia na nasledujúce dni
vyhliadka počasia na nasledujúce dni

Očakáva sa, že k nám začne prúdiť chladnejší vzduch od severu až severovýchodu a prísť by mali aj snehové zrážky do nižších polôh.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd