Hurikány Maria a Lee sa spoja

Peter Minárik

Včera sme informovali o dvoch hurikánoch, ktoré sa nachádzajú nad Atlantikom. Pri východnom pobreží USA sa nachádza hurikán 1.kategórie Maria a v centrálnom Atlantiku hurikán Lee, ktorý narástol na hurikán 2. kategórie. Oba v najbližších hodinách zamieria k Európe a pôjdu južnejšie ako sa včera očakávalo.

Takto sa bude pohybovať hurikán Maria

 

Takto sa očakáva pohyb hurikánu Lee

 

Hurikány by sa nad severným Atlantikom mali spojiť do mohutnej tlakovej níže, ktorá môže prepisovať rekordy. Tlak v jej strede by totiž mohol poklesnúť až na 960 hPa, čo sú mimoriadne nízke hodnoty.

Post-tropická búrka by mala zasiahnuť najmä Britské ostrovy a Island. Posledné prepočty numerických modelov očakávajú skôr južnejšie smerovanie v blízkosti Britských ostrovov. Pri pobreží Britských ostrovov sa tak môžu vyskytnúť aj 10-metrové vlny. Vietor môže dosahovať nárazy až cez 150 km/h a v severozápadnej Európe hrozia aj povodne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd