Tatry čaká výdatné sneženie. Napadne aj 60 cm

Ľubomír Franko

Momentálne k nám od juhozápadu prúdi vo vyšších hladinách teplejší a vlhký vzduch, ktorý prináša výdatné zrážky na juh a juhozápad Slovenska. Zrážky sa postupne vyskytnú na viacerých miestach a prestať by mali zajtra večer.

Zároveň k nám už od severozápadu začína v spodných hladinách natekať studený vzduch, ktorý sa postupne dostane aj do vyšších hladín. Teplota v hladine 850 hPa momentálne dosahuje +3 až +7°C, no postupne sa ochladí na 0 až 4°C. Pre naše hory to bude znamenať rýchly prechod z dažďa do sneženia. Snežiť začne už dnes a padať bude až do zajtrajšieho večera. Hranica sneženia začne klesať a už dnes večer bude dosahovať úroveň 1800 m n.m. Do rána sa bude vo výškach naďalej ochladzovať a hranica poklesne na úroveň 1300 metrov nad morom. 

Do zajtrajšieho večera napadne vo Vysokých Tatrách v polohách nad 1800 metrov od 40 do 70 cm čerstvého snehu, v Nízkych Tatrách to bude okolo 20 cm.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd