Do zajtra sa výrazne oteplí

Ľubomír Franko

Počas zajtrajšieho dňa prejde cez naše územie teplý front, ktorý postupne prinesie na viaceré miesta početné zrážky. Tie by mali byť predovšetkým dažďové a snežiť bude len vo vysokých polohách. Zaujímavosťou je však oteplenie, ktoré bude nasledovať po prechode teplého frontu. Najmä v oblasti juhozápadného Slovenska sa totiž oproti nedeli oteplí aj o 10 až 15°C. 

Zatiaľ čo dnes budú denné maximá dosahovať na našom území -4 až +3°C, v pondelok to bude podstatne viac. Na strednom a východnom Slovensku sa očakávajú teploty od +3 do +7°C, na západe však bude mimoriadne teplo, +8 až +14°C. Ojedinele môžu teploty dosiahnuť až +15°C. Podobne teplo bude aj v utorok, kedy denné maximá budú opäť atakovať hranicu +15°C. 

Zaujímavá bude aj noc z pondelku na utorok. Fúkať totiž bude silný, južný vietor, čo zabráni poklesu teploty. Táto noc bude na západe Slovenska mimoriadne teplá a minimá nemusia klesnúť ani pod +10°C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd