Aj nedeľa prináša búrlivé počasie. Od zajtra si od búrok na čas oddýchneme

Veronika Salayová

Séria búrlivých dní na Slovensku pokračuje aj nedeľou. Na našom území sa už začínajú formovať prvé búrky. Dobrou správou je, že búrlivo bude iba v jednej oblasti a od zajtra už búrky nehrozia. 

Dnes nás čaká posledný búrlivý deň, avšak dnešných búrok nebude tak veľa a nebudú ani také intenzívne ako po uplynulé dni. Počas týždňa sa Slovenskom prehnali intenzívne búrky, ktoré stihli spôsobiť nemálo škôd, najmä čo sa ničivých povodní týka. 

Prvé dnešné búrky sa začali na Slovensku formovať okolo 13.00 hod. a udreli už aj prvé blesky. Dnešné búrky však nebudú plošné, ale budú sústredené len do oblasti juhozápadného Slovenska, kde ešte zostal teplý a vlhký vzduch.

Nie je vylúčené, že búrky sa neobjavia aj v iných lokalitách Slovenska, no tie by už nemali byť také intenzívne ako búrky na juhozápade. Aj tie dnešné búrky môžu priniesť prívalový lejak a spôsobiť bleskové zatopenie. 

Situáciu ohľadom búrok pozorne sledujeme aj dnes v našom ONLINE prenose TU >, kde nájdete ohľadom búrok aktuálne dianie nielen na Slovensku, ale aj v Európe. 

Pondelok prinesie úplne iné počasie

Začiatok nového týždňa prinesie úplne iný charakter počasia. Od búrok si definitívne oddýchneme, avšak iba na pár dní. No ale ak ste sa tešili, že po búrkach nastúpi teplé letné počasie, musíme vás sklamať.

Zrážky ani búrky síce nebudú, ale teploty na Slovensku nebudú letné. Maximálne teploty sa v pondelok na našom území dostanú na +15 až +23 °C, ďalšie dni budú len o 1 až 2 °C vyššie. 

Takéto teploty sú porovnaní s dlhodobým teplotným normálom o 5 až 10 °C nižšie, ako je na súčasnú ročnú dobu bežné. Čaká nás tak pár teplotne podpriemerných dní, kým opäť nenastúpia búrky. 

Viac o vývoji teplôt na našom území na nasledujúce dni nájdete v našom kalendári iMeteo

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd