Aj takéto počasie má svoje čaro. Pozrite si nádherné FOTO, ktoré na Slovensku „namaľoval“ mráz

Aj takéto počasie má svoje čaro. Pozrite si nádherné FOTO, ktoré na Slovensku „namaľoval“ mráz
Veronika Salayová

Na Slovensku už niekoľko dní prevláda mrazivé počasie. Zima sa na našom území usadila a žezlo prevzal „pán mráz“. Aj keď je mnohým z nás v týchto dňoch poriadna zima, aj takéto počasie má svoje osobité čaro...

Na našom území zavládlo mrazivé obdobie, pričom sme už zaznamenali aj doterajšiu najnižšiu teplotu tohtoročnej zimy, kedy začiatkom týždňa v Červenom Kláštore klesla teplota na -24,1 °C. 

Mrazy síce na Slovensku už mierne poľavujú, no stále je veľmi chladno a na pocit mrazivo. Kým v decembri to bolo predovšetkým o snehu a následne o veľkom vianočnom oteplení, január je prevažne o mrazoch bez výraznejšieho sneženia.

Aj keď mnohí toto aktuálne počasie neobľubujú a prekáža im veľký chlad, na druhej strane aj mrazivé obdobie má svoje osobité čaro.

Kvitnú ľadové kvety

Mráz je totiž veľký „umelec“, ktorý dokáže vyčarovať naozaj krásne scenérie. Jedným z nich sú napríklad úchvatné ľadové kvety, ktoré v týchto dňoch „kvitnú“ na našich oknách. 

Okrem ľadových kvetov dokáže mráz premeniť na umelecké diela aj rôzne predmety a obaliť ich do mrazivého obalu. V našej fotogalérii pod článkom nájdete najkrajšie úlovky aktuálnej mrazivej zimy. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd