Aj vo Zvolene sa trápili so snehom

Dominik Cenkner

Zasnežené miesta s ťažkým prístupom vo Zvolene dočisťovali ručne počas celého dňa. Pre sneženie pokračoval nočný výjazd až do neskorých utorkových popoludňajších hodín. TASR to potvrdil hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že pri ňom použili väčšie i menšie sypače a ďalšiu techniku.

Ako ďalej uviedol, napriek hustému utorkovému sneženiu sa podarilo zabezpečiť čistenie ciest a chodníkov bez výraznejších problémov.

Na základe vyhodnotenia minuloročnej zimy je predpoklad, že túto sezónu by údržba zvolenských ciest a chodníkov mala stáť približne 750.000 eur. Všetko však podľa mesta závisí najmä od charakteru počasia.

Samospráva sa stará o 101 kilometrov ciest a 95 kilometrov chodníkov. Zimnú údržbu zabezpečuje z väčšej časti prostredníctvom svojho zmluvného partnera. Niektoré ulice však čistí vlastnými zamestnancami a technikou svojho Strediska komunálnych služieb.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd