Aké počasie nás čaká nasledujúce dni? Oteplí sa už čoskoro, no opäť sa vrátia silné búrky

Aké počasie nás čaká nasledujúce dni? Oteplí sa už čoskoro, no opäť sa vrátia silné búrky
Peter Minárik

Na Slovensku sa počas včerajšieho dňa prudko chladilo, čo prinieslo na hrebene Vysokých Tatier dokonca aj sneženie. Chladné počasie ešte zotrvá aj dnes, no od zajtra už bude teplejšie. Bude síce teplejšie, ale nie príjemnejšie. Opäť nám totiž hrozia BÚRKY.

Slovensko zasiahla vlna studeného vzduchu. Chladný vzduch sa nad naše územie dohnal od severozápadu z oblasti Severného mora a dorazil za studeným frontom, ktorý priniesol v uplynulých dvoch dňoch na naše územie výrazné zrážky.

Tie potrápili obce predovšetkým na severe územia. V známej obci Zázrivá sa vyliali miestne potoky, ktoré nestihli absorbovať vodu, ktorá sa do obce hnala z okolitých hôr. 

Nepriaznivé počasie sa začne zmierňovať, no len dočasne. Bude sa síce otepľovať, no spolu so stúpajúcimi teplotami budú pribúdať aj búrky.

Počasie síce chladné, no pokojnejšie

Dnes nás čaká konečne príjemnejšie počasie. Od juhozápadu nás totiž začína ovplyvňovať výbežok tlakovej výše, ktorá prinesie na naše územie jasné až polooblačné počasie. Len výnimočne sa môžu vyskytovať slabšie zrážky.

Vzhľadom na súčasnú ročnú dobu však aj dnes bude veľmi chladno. Maximálne teploty dnes vystúpia len na +18 až +25 °C, čo je v porovnaní s dlhodobým normálom o takmer 6 °C menej.

V piatok začne cez strednú Európu postupovať studený front. Jeho hlavná časť však bude postupovať cez Nemecko, Česko a Poľsko a naše územie zasiahne tento front len svojím okrajom. Ovplyvniť by mohol počasie na severe krajiny, kde prinesie prehánky a výnimočne aj búrky.

Cez víkend opäť teplo, no búrlivo

Počas víkendu sa bude do našej oblasti opäť dostávať o čosi teplejší vzduch a teploty tak začnú prudko rásť nahor. Cez víkend sa už vrátia teploty na úroveň dlhodobého normálu a maximálne teploty môžu v najteplejších regiónoch Slovenska vystúpiť aj nad +30 °C.

Ako to však býva zvykom, tak so stúpajúcimi teplotami bude rásť aj labilita vzduchu, ktorá je dôležitá pre búrky. Nateraz to vyzerá, že cez víkend nás čaká ďalšia séria búrlivého počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd