Aké počasie nás teraz čaká? Chvíľu bude pokoj, no búrky a ďalší front sú na obzore

Aké počasie nás teraz čaká? Chvíľu bude pokoj, no búrky a ďalší front sú na obzore
Peter Minárik

Počasie prinieslo v uplynulých štyroch dňoch do Európy veľmi premenlivé a aj búrlivé počasie. Naše územie však našťastie tie najsilnejšie búrky nezasiahli. Čo nás však čaká nadchádzajúce dni?

Vlniaci sa studený front z našej oblasti definitívne ustúpil a počasie sa začne v nadchádzajúcich hodinách na našom území zlepšovať. Trošku negatívnou správou je, že na pocit bude o čosi chladnejšie a na kraťasy to bude len pre teplomilných ľudí.

Počasie sa teraz stabilizuje

Dnešný sviatočný deň prinesie na naše územie ešte prevažne oblačné až zamračené počasie a výnimočne sa môžu vytvoriť prehánky. Nad náš kontinent sa však nasúva oblasť tlakovej výše, ktorá už dnes začne ovplyvňovať počasie nad našim kontinentom.

 

Slovensko sa však slnečného počasia dočká až od štvrtka. Tlaková výš sa nad naše územie rozšíri od severu a ovplyvňovať nás bude až do víkendu. Od zajtra tak už zavládne prevažne jasné až polooblačné počasie bez zrážok.

Po teplotnej stránke však bude počasie rovnaké a na pocit bude chladno. Bude to spôsobovať chladnejšie, severozápadné až severné prúdenie, ktoré prinesie teploty v intervale od +17 do +23 °C.

V porovnaní s tým, čo sme zažívali pred studeným frontom tak bude chladnejšie a pocitovú teplotu ešte zníži severozápadný až severný vietor.

 

Ďalšia vlna búrok na obzore v nedeľu

Stabilné počasie by na našom území malo vydržať zrejme do nedele. Práve v nedeľu sa črtá cez naše územie ďalší prechod studeného frontu, ktorý by mohol priniesť opäť búrky.

Od zajtra nás tak na približne štyri dni čaká stabilnejšie počasie, ktoré sa v závere týždňa opäť zmení.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd