Ako staviť na počasie?

Ako staviť na počasie?
Peter Minárik

Stávkovanie ako také je rozšírené nielen na Slovensku ale môžeme povedať že po mnohé roky už na celom svete.

Niektorí ľudia berú stávkovanie ako také za nebezpečné, niektorí naopak za zdroj zábavy alebo relaxu vo voľnom čase, ktorý môže stávkujúcemu priniesť výhry vo všelijakých možných podobách a výškach. Samozrejme naopak stávkovanie ako také môže spôsobiť aj mnoho problémov a pripraviť hráča o peniaze. Preto je v prvom rade veľmi dôležité aby každý jedinec stávkoval s jasnou a čistou hlavou a samozrejme s peňažnými prostriedkami, ktoré si môže dovoliť vložiť do stávkovania.

Šport je najviac populárny

Najčastejšou formou stávkovania je šport. Po mnohé roky ľudia stávkujú a podávajú na rôzne športy. Začalo to výsledkom daného zápasu a pokračuje to nekonečne dlhým zoznamom mnohých variácií, na ktoré je možné stávkovať na športové zápasy. Napríklad výsledok v polčase, počet gólov alebo bodov, zranenia hráčov a mnoho iných. Postupom času sa však ľudstvo neuspokojilo len so stávkovaním na šport ale medzi ďalšími obľúbenými možnosťami na čo je možné si staviť je napríklad politika – výsledky volieb, prípadne poradie kandidátov a mnohé iné. Medzi veľmi úspešný sektor v stávkovaní patrí aj počasie. Mnohé stávkové kancelárie a online kasína pridali túto kategóriu do svojho portfólia pretože sa postupom času stalo veľmi populárnym tipovať aké bude počasie. Poďme sa preto na to pozrieť bližšie.

Na počasie si nestavíte všade

Stávkovanie na počasie môže znieť pomerne bláznivo ale ako už dobre vieme ľudia sú ochotní staviť si takmer na čokoľvek a spoločnosti prevádzkujúce stávky im radi umožnia splniť ich požiadavky a obohatiť sa o nových stávkujúcich. Ako na každom druhu stávkovania aj na počasí sa nájde mnoho zaujímavostí. Nie všetky stávkové spoločnosti však ponúkajú možnosť podať si na počasie a preto je potrebné zistiť si, či vaša obľúbená stávková spoločnosť ponúka aj túto kategóriu. Na Slovensku túto možnosť ponúka stávková kancelária Niké, ktorá je taktiež najlepsie online casino slovensko. Ďalej je možné staviť si online v rôznych zahraničných stávkových kanceláriách. Niektoré stávkové kancelárie dokonca ponúkajú túto možnosť len sezónne alebo v určitých etapách. Preto je dôležité to sledovať.

Ako to funguje?

Stávky na počasie sa najčastejšie podávajú na kategórie ako napríklad: teploty – najvyššie alebo najnižšie, dážď – úhrn prípadne trvanie, sneh a búrky takisto podobne ako dážď. Jednou z najviac populárnych stávok, ktorú je možné v tejto kategórii vidieť je stávka na teplotné rekordy alebo extrémy. Počas letných mesiacov sú teda veľmi populárne a bežné stávky na základe najvyššej dosiahnutej teploty v danom roku alebo mesiaci.

Napríklad spoločnosť Befair často ponúka možnosť staviť si na vysokú teplotu a to samozrejme najmä v lete. K dispozícií bolo hráčom niekoľko možností staviť si na vysokú teplotu, v ktorých mohli stávkujúci vybrať presný stanovený rozsah, v ktorom sa bude nachádzať presná nameraná najvyššia teplota. Samozrejme podať sa dá aj na presne opačnú situáciu, ktorou je zima a napríklad tipovanie na najnižšiu nameranú teplotu alebo počet hurikánov, ktoré prídu na určité zemepisné určenie alebo región. Taktiež aj v ktorom mesiaci zimy bude nameraná najnižšia a v ktorom najvyššia teplota, prípadne odhadnúť, v ktorom mesiaci bude nahromadené najvyššie množstvo zrážok.

Nejde len o zábavu

Cieľom stávkovania na počasie a jeho mnohé subkategórie je vopred odhadnúť určitý výsledok. Webstránky alebo stávkové kancelárie, ktoré ponúkajú takýto typ stávok majú teda na svojich stránkach vypísané všetky momentálne otvorené kategórie stávkovania na počasie. Mnohí ľudia stávkujú na počasie len pre zábavu a rekreáciu už len z princípu, že si myslia že majú dobrú intuíciu na odhadnutie počasie a dúfajú že nejaké peniaze vyhrajú. Naopak existujú aj ľudia, ktorí to berú viac vážne. V niektorých častiach sveta je to veľmi populárne medzi farmármi, ktorí sa veľmi dobre vyznajú v tejto oblasti a veľakrát vedia odhadnúť prichádzajúce počasie, ktoré môže ohroziť alebo naopak pomôcť ich úrode a preto si s veľkou radosťou a ľahkosťou podajú práve na to aké počasie ich čaká. A práve takáto znalosť im častokrát pomáha napríklad keď vedia, že úroda dobrá nebude lebo vedia aké počasie ich čaká a tým pádom si vykompenzujú stratu úrody na výhre na stávkovanie na počasie.

To sú teda len niektoré z príkladov prečo je ľuďom ponúkané stávkovanie na počasie a ako sa dá táto možnosť využiť nie len na zábavu ale aj na dobré privyrobenie si. Mnoho druhov podnikania na svete je založených práve na počasí a preto majú títo ľudia po dlhých rokoch dobré skúsenosti a intuíciu a samozrejme snahu vyhrať na takomto stávkovaní a práve takýmto druhom stávkovania si môžu v biznise prilepšiť najmä keď môžu prísť o určité peniaze vplyvom počasia. Výsledkom tohto všetkého je teda veľmi narastajúca popularita takéhoto stávkovania a práve aj od klimatických podmienok samotného regiónu alebo krajiny sa odvíja to, či má lokálna stávková spoločnosť takýto typ stávok vo svojej ponuke.

Stávkovanie na počasie je teda veľmi zaujímavou častou tohto biznisu a po prečítaní tohto článku si možno veľa ľudí objasní celkový cieľ alebo užitočnosť tohto procesu stávkovania, inak povedané prečo je teda možné na počasie stávkovať a prečo to vlastne ľudia robia. Nakoniec teda všetkým, ktorí na počasie už stávkovali alebo sa len chystajú prajeme veľa šťastia vo výsledku a samozrejme bezpečné hranie s rozumom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd