AKTUALITA: Na Slovensko sa vracia sneženie: Skrížené kamióny a neprejazdné cesty

AKTUALITA: Na Slovensko sa vracia sneženie: Skrížené kamióny a neprejazdné cesty
Peter Minárik

Počasie na Slovensku aktuálne ovplyvňuje podružná tlaková níž, ktorá prináša do viacerých regiónov Slovenska dážď, avšak niekde sa vyskytuje aj intenzívne sneženie, ktoré začína komplikovať situáciu na našich cestách. Hlásené sú prvé problémy

Po niekoľkých týždňoch relatívneho tepla a stabilného počasia sa na Slovensko opäť vracia zima. Počasie na našom území sa dnes nesie v sychravom duchu, ktoré prinášala zväčša dážď. Hranica sneženia sa aktuálne nachádza vo vysokých výškach, no lokálne je aj nižšie.

Jedným takým regiónom sú východné časti Nízkych Tatier. Tadiaľ aktuálne postupuje zrážkové pole, ktoré prinieslo sneženie aj do nižšie položených oblastí.

 

Husté sneženie v podvečerných hodinách pomerne rýchlo a výrazne zhoršilo situáciu na horskom priechode Čertovica a dopravná situácia sa komplikuje.

Čertovica je neprejazdná

Intenzívne sneženie prekvapilo vodičov na horskom priechode Čertovica, kde sa stalo niekoľko dopravných nehôd. Úsek od obce Vyšná Boca po Jarabú je neprejazdný a uzavretý.

úsek medzi Vyšnou Bocou a Jarabou je uzavretý
úsek medzi Vyšnou Bocou a Jarabou je uzavretý, zdroj: Waze
 

Na ceste sa tvoria rozsiahle kolóny a to z oboch strán. Polícia úsek pre komplikovanú situáciu uzatvorila a odporúča sa využiť iné horské priechody.

Situácia by sa však na tomto úseku už nemala zhoršovať. Zrážky ustávajú a začína sa otepľovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd