AKTUALITA: Na Slovensku husto SNEŽÍ. Sneh pokrýva viaceré lokality. Pozrite si prvé zábery

Peter Minárik

Studený front, ktorý počas dnešného dňa ovplyvňoval počasie na našom území a prinášal búrky, silný vietor a dážď má vplyv aj na zmenu skupenstva na našom území. Začala nám klesať hranica sneženia aj do obývaných oblastí a aktuálne sneží už hneď na niekoľkých miestach severného Slovenska. Pozrite si, ako to aktuálne vyzerá.

Počasie, ktoré máme za našimi oknami pripomína apríl. V prvej polovici dňa bolo na našom území stabilné a veľmi teplé počasie, pri ktorom sa teploty šplhali až k +22 °C, no počas popoludnia došlo k prudkej zmene, za ktorú môže studený front.

Ten k nám priniesol silný vietor, zrážky a spočiatku aj búrky, no predovšetkým výrazné ochladenie, ktoré práve v týchto chvíľach pozorovať v celej Európe, ale aj u nás.

Už vo večerných hodinách v Nemecku a v Rakúsku snežilo, no najhoršia situácia a súčasne najdivokejšie počasie sa vyskytlo v Slovinsku, kde sa najskôr vyskytli intenzívne búrky, ktoré páchali škody a večer tu začalo výdatne snežiť.

 

Zima prichádza na Slovensko

Studený vzduch, ktorý začal na naše územie popoludní prúdiť sa začal prejavovať už aj na našom území. Teploty začali klesať večer a na severe aktuálne padajú pod +5 °C.

S klesajúcimi teplotami klesá aj hranica sneženia, ktorá sa spočiatku znížila na výšku 800 metrov a aktuálne lokálne klesá aj pod 500 metrov.

Snehové vločky sa tak po daždi začali objavovať hneď v mnohých regiónoch nášho územia a sneženie nám hlásite hneď z niekoľkých oblastí.

 

Aktuálne sneží napríklad v Liptovskej Tepličke, či na väčšine horských priechodov. Sneženie sa dokonca vyskytuje aj v Kežmarku.

Do ranných hodín môže napadnúť niekoľko centimetrov nového snehu a snehové vločky treba očakávať aj počas nedele.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd