AKTUALITA: Počasie vyvrátilo strom, ktorý vykoľajil vlak na juhu Slovenska. Hlásia zranených

AKTUALITA: Počasie vyvrátilo strom, ktorý vykoľajil vlak na juhu Slovenska. Hlásia zranených
Peter Minárik

Slovensko od dnes bičuje nepriaznivé počasie. Obce na západe Slovenska zaplavila voda, no problémy hlásia aj inde. Na juhu Slovenska sa pre zlé počasie vykoľajil vlak.

Slovensko od dnes sužuje nepriaznivé a upršané počasie, no narobilo problémy na západe Slovenska, kde niektoré obce zaplavila voda, no problémy sú aj inde.

Vykoľajil sa vlak

Ako informuje TASR, tak na trati medzi obcami Rimavské Zalužany a Kociha v okrese Rimavská Sobota sa vykoľajil a prevrátil vlak.

Pri nehode sa ľahko zranili traja cestujúci. Železničná doprava bola v úseku prerušená. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Železníc SR (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.

"Dnes o 19.50 h v úseku Rimavská Sobota – Rimavská Baňa došlo k nárazu vlaku do spadnutého stromu v koľaji. Pri náraze došlo k vykoľajeniu a prevráteniu vozňa mimo koľaj. Zamestnanci ŽSR na mieste zistili, že ide o spadnutý strom, ktorý sa nenachádzal pri trati, ale bol zosunutý zo svahu,"

Hovorkyňa ŽSR uviedla, že strom sa zrejme zosunul na trať pre nepriaznivé počasie, ktoré v oblasti panuje.

Hlásia zranených

ko TASR informovali z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici, vo vlaku sa nachádzalo sedem osôb. Podľa hovorkyne železníc sa ľahko zranili traja cestujúci.

"Príslušníci HaZZ na mieste zásahu poskytli zraneným osobám prvú predlekársku pomoc, asistovali posádkam zdravotnej záchrannej služby pri ošetrení a transporte zranených osôb k sanitným vozidlám," priblížili hasiči.

Železničná doprava v úseku bola prerušená. Na mieste pokračuje odstraňovanie nehodovej udalosti a vyšetrovanie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd