AKTUALITA: Polícia uzatvára na severe cesty. Pod Tatrami zabil ženu strom

AKTUALITA: Polícia uzatvára na severe cesty. Pod Tatrami zabil ženu strom
Peter Minárik

Na Slovensku úradujú veľmi silný vietor, ktorý spôsobuje pády stromov. Veľmi silný vietor je veľmi nebezpečný a zabil už prvú osobu.

Na Slovensku úraduje mimoriadne silný, južný vietor. Jeho najvyššie nárazy vetra sú zaznamenávané na horách a v oblasti severného Slovenska.

Najsilnejší vietor je zaznamenávaný na Orave, kde poryvy vetra prekračujú rýchlosť až 80 km/h. V Liesku na Orave dosiahol poryv vetra rýchlosť 87 km/h. Telgárt hlási 83 km/h a Poprad 77 km/h. Takýto silný vietor už predstavuje veľké nebezpečenstvo.

Vysoké nárazy vetra zaznamenávajú aj amatérske stanice. Napríklad v Terchovej aktuálne dosiahol poryv vetra rýchlosť až 90 km/h.

 

Vietor vyvracia stromy

Silný vietor už na severe vyvrátil niekoľko stromov. Stromy popadali aj v Lietave, v Zuberci, v Likavke, v Námestove, či v Dolnom Kubíne.

Pre silný vietor a popadané stromy musela polícia uzatvoriť niekoľko ciest. Pre popadané stromy uzatvorila polícia cestu II/520 v oblasti Suchej Hory, v okrese Tvrdošín.

Pre možný pád stromov uzavrela polícia z bezpečnostných dôvodov cestu III/2311 medzi Habovkou a Oravicami.

Silný vietor naberá na sile a jeho maximálne nárazy vetra budú vrcholiť okolo 15:00. Najsilnejší vietor je najmä na severe a severozápade.

Pod Tatrami zabil ženu strom

Silný vietor má už aj prvú obeť. V mestskej časti Stachonie v Zakopanom došlo k tragickej udalosti, keď náhly poryv vetra spôsobil pád stromu priamo na auto v pohybe. Tragédia si vyžiadala život 23-ročnej ženy, ktorá auto šoférovala spolu so svojím psom.

 

Na vyslobodenie zakliesnenej ženy z trosiek auta museli použiť špeciálne vybavenie. Napriek všetkému úsiliu hasičov o resuscitáciu, žena zraneniam podľahla. Okolnosti tragického incidentu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Nezdržujte sa v blízkosti stromov. Poryvy vetra totiž budú dosahovať maximálne poryvy a hrozí pád ďalších stromov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd