V Poľsku sa silno zatriasla zem. Zemetrasenie zachytili seizmometre aj na Slovensku

V Poľsku sa silno zatriasla zem. Zemetrasenie zachytili seizmometre aj na Slovensku
Veronika Salayová

V Poľsku sa dnes podvečer po 18.00 hod. pomerne silno zatriasla zem. Seizmografy určili prvotnú silu zemetrasenia na 4,4 magnitúdy.

Na juhozápade Poľska došlo k zemetraseniu so silou 4,4 magnitúdy, ako informuje EMSC. K zemetraseniu došlo dnes krátko po 18.00 hod. a objavilo sa neďaleko dvoch husto obývaných poľských miest.

Epicentrum sa nachádzalo 12 km od mesta Lubin, ktoré má vyše 77 000 obyvateľov, a 33 km od mesta Legnice s počtom obyvateľov vyše 106 000.

Zdroj: EMSC
Zdroj: EMSC

Hypocentrum bolo podľa prvotných informácií v hĺbke 10 km. Keďže k otrasom došlo len nedávno, zatiaľ nie je známe, či v dôsledku zemetrasenia došlo aj ku škodám na infraštruktúre, prípadne k nejaký zraneniam a pod.

Otrasy pocítili v širokom okolí

Otrasy pocítili obyvatelia v okruhu až 100 km a podľa prvých svedectiev bolo toto zemetrasenie opísané ako veľmi silné a citeľné. Obyvateľom v blízkosti epicentra sa zatriasli skrine, postele, police a pod.

Zemetrasenia sa však v tejto oblasti objavujú pomerne často, aj keď už menej často dosahujú väčšiu silu. Ide totiž o oblasť s banskou činnosťou, čiže často zemetrasenia súvisia práve s týmto odvetvím.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Zajtra
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Streda
Polooblačno
25 °C / 7 °C
Žofia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd