Aktuálna situácia na cestách

Peter Minárik

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý. Na úsekoch D1 Martin - Turany, D1 Liptovský Ján - Poprad-Letisko, a D3 Čadca - Skalité, št. hr. PLN, R3 Trstená, sever - Tvrdošín, sever, R3 Sedliacka Dubová - Široká, R3 Horná Štubňa, sever - Horná Štubňa, žel. st. a R4 Svidník-juh - Svidník-sever sa nachádza čerstvý až kašovitý sneh hr. 1 - 3 cm.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na úsekoch ciest vo vyššie položených miestach Slovenska sa na vozovkách môže nachádzať vrstva čerstvého až utlačeného snehu v hr. 1 - 3 cm, v oblastiach Kysuce, Orava, v okolí Bardejova, Starej Ľubovne a Popradu môže byť hr. 4 - 5 cm, na ceste II/578 v úseku Skalka - Kremnica je čerstvý sneh hr. 5 - 10 cm. Miestami zľadovatený sneh hr. 1 cm sa nachádza na cestách III. tried v obvodoch Lučenec, Poltár, Kokava nad Rimavicou.

Horské priechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý čerstvým až utlačeným snehom hr. 1 - 3 cm. Na HP Vrchslatina je miestami zľadovatený sneh hr. 4 - 5 cm. HP Látky-Prašivá, Pezinská Baba, Soroška, Dargov, Pusté Pole, Klenov, Biela Hora a Havran majú vozovky suché až mokré.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd