AKTUÁLNE: Búrky dorazili do Maďarska. Budú smerovať k našim hraniciam

AKTUÁLNE: Búrky dorazili do Maďarska. Budú smerovať k našim hraniciam
Veronika Salayová

Prvé búrky dnes predpoludním dorazili na územie Maďarska. Búrlivo je v západnej polovici krajiny v okolí Balatonu.

Taliansko má za sebou mimoriadne búrlivú noc, pričom na severe krajiny sa objavil aj downburst, ktorý páchal škody. Z Talianska a z Jadranu sa dnes cez Chorvátsko a Slovinsko rozširujú pomerne intenzívne búrky. 

Búrky sa počas noci a rána presúvali severovýchodným smerom a dnes predpoludním dorazili aj nad Maďarsko. Aktuálne sa búrky objavujú v okolí Balatonu a prinášajú aj celkom výraznú bleskovú aktivitu. 

Zdroj: blesky.bourky.cz
Zdroj: blesky.bourky.cz

Búrky mieria na Slovensko

Vlna búrok sa bude v priebehu nasledujúcich hodín šíriť smerom na severovýchod, pričom je pravdepodobné, že popoludní sa nejaké búrky vyskytnú aj v našich južných okresoch na strednom Slovensku. 

Búrky by mohli v skorých popoludňajších hodinách zasiahnuť oblasť Štúrova, región Hontu či Novohrad, takže v týchto regiónoch pozor na možné blesky a výdatnejšie zrážky počas búrok. 

Za túto búrlivú situáciu na konci októbra môže veľmi teplý vzduch, ktorý prúdi od juhozápadu. Súčasne sa to prejavuje aj na silnejšom nárazovom vetre. 

Presnú polohu zrážok a búrok sledujte na našom iRadare

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd