AKTUÁLNE: Búrky sú už na hraniciach. Prvé blesky udierajú aj u nás

AKTUÁLNE: Búrky sú už na hraniciach. Prvé blesky udierajú aj u nás
Veronika Salayová

Veľmi nebezpečné búrky z Čiech už dorazili na naše územie a v týchto chvíľach udierajú prvé blesky na pohraničí v severnej časti Záhoria.

V Česku dnes panovala veľmi mimoriadna situácia a môžeme smelo skonštatovať, že v našej oblasti sa dne vytvorili najintenzívnejšie búrky v tohtoročnej búrkovej sezóne.

Dva búrkové systémy sa prehnali územím Čiech, pričom ten severnejší prinášal najmä silný vietor, ktorý páchal škody, a ten južnejší produkoval krúpy do veľkosti až 8 až 10 cm.

 

Búrkam však nie je koniec a Moravu naďalej sužujú veľmi silné búrky, ktoré prinášajú krúpy do veľkosti 6 cm. Mnohí Česi dnešnú situáciu opisujú slovami ako masaker. 

Plné ruky práce mali aj hasiči, ktorí zasahovali dnes popoludní a podvečer pri desiatkach popadaných stromoch, strhnutých strechách a pri zaplavených domov a cestách.

Búrky sú už na hraniciach

Prvé búrky už dorazili aj na sever Záhoria, kde začína byť o 21.45 hod. búrlivo. Búrky na Záhorí však zďaleka nie sú také silné, ale tie, ktoré sa prehnali územím Česka.

 

Búrlivo by malo byť dnes večer iba v pohraničných oblastiach a silné búrky na západe Slovenska dnes neočakávame. To najhoršie z dnešného dňa ostane tesne za našimi hranicami.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd