Búrky zaplavujú cesty na východe. Do tejto obce ani nejazdite

Veronika Salayová

Búrky na našom území prinášajú najmä výdatný lejak a práve ten spôsobil na východe poriadnu záplavu. Cesta do Porúbky je aktuálne pre množstvo vody neprejazdná. 

Dnešné búrky úradujú na našom území od 11.00 hod. a ešte neutíchajú. Prvé vznikli na severe nášho územia a o pár hodín sa rozmohli po celom strednom Slovensku a následne postupovali smerom na východ.

Búrky prešli takmer celým východom a aktuálne opúšťajú naše územie, no počas svojho prechodu stihli zaplaviť niekoľko ciest.

Cesta do Porúbky úplne zaplavená

Najhoršie po nedávnych búrkach ostala cesta do Porúbky z Humenného, ktorá ostala pre obrovské množstvo vody na ceste úplne neprejazdná.

Šoféri, ktorí sa ocitli na tejto ceste, varujú ostatných vodičov, aby na tento smer ani nejazdili. 

Na ceste sa nachádza veľké množstvo vody, čo na prvý pohľad pripomína rozbúrenú rieku. Zaplavenú cestu sa podarilo aj natočiť a, ako môžete vidieť, situácia je na ceste komplikovaná.

Búrky postupne slabnú

Búrky na východe už síce skončili, no na strednom Slovensku je ešte búrlivo. Z oblasti Moravy a Rakúska k nám totiž zamierili ďalšie búrky, ktoré sa prehnali Bratislavou a intenzívne búrky vyčíňali aj v širšom okolí Nitry. 

V Bratislave sa zrejme vyskytla tromba a vo Vrakuni sa objavilo aj krátke, no intenzívne krupobitie, ktoré prinieslo krúpy o veľkosti 1 cm. 

Aktuálne už búrky na našom území postupne utíchajú, no búrlivo je ešte napríklad v okolí Kremnice. Od búrok si neoddýchneme ani v nedeľu, keďže nás čaká ďalší búrlivý deň.

Situáciu pre vás sledujeme ONLINE

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd