AKTUÁLNE: Dubrovník zasiahlo silné zemetrasenie. Dovolenkári ostali v šoku

Veronika Salayová

Dnes ráno zasiahlo Dubrovník pomerne silné zemetrasenie. Keďže ide o obľúbenú dovolenkovú destináciu, mnoho dovolenkárov ostalo v šoku. Otrasy boli totiž citeľné...

Dnes skoro ráno zasiahlo oblasť Dubrovníka zemetrasenie. Ako informovalo Európsko-stredomorské seizmologické centrum, zemetrasenie nastalo dnes ráno o 5:54 h a dosiahlo silu 4,0 magnitúdy.

Išlo o pomerne silné zemetrasenie s epicentrom približne 4 km východne od Dubrovníka, avšak už na území Bosny a Hercegoviny. Hĺbka zemetrasenia sa odhaduje na 3 kilometre.

Šok hneď ráno

Toto zemetrasenie zaznamenali aj seizmografy Seizmologickej služby Chorvátskej republiky, rovnako ho pocítilo aj mnoho miestnych a turistov, keďže Dubrovník je veľmi obľúbená destinácia dovolenkárov.

Svedkovia opísali otrasy ako veľmi silné a krátke vibrácie, ktoré mnohých aj vystrašili. „Boli sme v posteli a pocítili sme krátky šok. Vyzeralo to, akoby sa strecha triasla,“ povedal jeden zo svedkov.

Okrem ranného šoku obyvateľov však k zraneniam ani k väčším materiálnym škodám v tejto obľúbenej dovolenkovej oblasti nedošlo. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd