AKTUÁLNE: Predpoveď sa zmenila. Dunaj znova rastie

AKTUÁLNE: Predpoveď sa zmenila. Dunaj znova rastie
Ema Bazhaykin

Po tom, čo dnes v ranných hodinách dosiahol Dunaj pod Devínom úroveň dvojročnej vody, na chvíľu jeho hladina poklesla, no už opäť stúpa. Predpoveď sa zmenila. 

Všetko nasvedčovalo tomu, že Dunaj po Devínom bude dnes v ranných hodinách kulminovať. Okolo 7:00 h sa jeho hladina upokojila na hranici 686 cm, čím prekročila úroveň dvojročnej povodne

Hladina dokonca začala klesať na niekoľko desiatok minút a situácia sa nečakane zmenila pred 8:00 h, keď začala hladina Dunaja znovu narastať. Vyzerá to tak, že ničomu ešte nie je koniec.

 

Dunaj v Devíne na istý čas klesal a o 7:30 h začal Dunaj znovu rásť a krátko po 9:00 h jeho hladina dosiahla úroveň 689 cm. Modely sa zmenili a podľa aktuálnych hydrologických modelových predpovedí vodných stavov sa očakáva, že hladina Dunaja bude v Devíne narastať do neskorých večerných hodín.

Hydrologické modelové predpovede vodných stavov na nasledujúcich 48 hodín
Hydrologické modelové predpovede vodných stavov na nasledujúcich 48 hodín , foto: SHMU

Kulminácia v Bratislave sa očakáva v najbližších hodinách

V Bratislave Dunaj taktiež stále rastie. Prvý povodňový stupeň prekročil ešte počas minulej noci. Aktuálne sa k 7:45 h pohybuje na úrovni 741 cm. 

Tu sa takisto zmenila predpoveď a podľa najnovších predpovedí bude Dunaj v Bratislave kulminovať vo večerných až nočných hodinách.

Hladina rieky by už v nasledujúcich dňoch nemala výrazne rásť. Predpovede avizujú prevažne stabilné počasie. Aktuálne je nad celým Nemeckom a nad väčšinou Rakúska jasná obloha.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd