AKTUÁLNE: Hmla spôsobila gigantickú hromadnú nehodu. Zrazilo sa vyše 100 áut

AKTUÁLNE: Hmla spôsobila gigantickú hromadnú nehodu. Zrazilo sa vyše 100 áut
Veronika Salayová

V Taliansku dnes ráno došlo ku gigantickej hromadnej nehode. Znie to až neuveriteľne, ale zrazilo sa vyše 100 áut a hlásia aj dvoch mŕtvych. Vinníkom je zrejme hustá hmla. 

Aktualizované o 13.40 hod.: K zrážke množstva áut došlo dnes ráno krátko po 8:00 h na diaľnici A22, pravdepodobne v dôsledku veľmi hustej hmly medzi Reggiolo a Carpi v oblasti Modena, na 293. kilometri smerom na juh.

Znie to ako z filmu, ale zrazilo sa vyše 100 áut, a dokonca hlásia aj mŕtvych a ťažko zranených. Niektorých ľudí uväznených medzi plechmi od rána zachraňujú hasiči.

 

Desivá nehoda

Prvá nehoda nastala v dôsledku dvoch kamiónov a následne do seba kvôli hustej hmle vo veľkej rýchlosti vrazili desiatky áut. Podľa odhadov talianskej polície sa zrazilo od 100 do 150 áut. 

Momentálne – ale sčítanie stále prebieha – je evidovaných 50 zranených. Dvaja ťažko zranení po prevoze do nemocnice podľa najnovších informácií zomreli.

 

Ostatných, stredne ťažko zranených, previezli sanitky do nemocníc Carpi, a tiež do oblasti Modena, Mantova a Baggiovara.

Hasiči od rána zasahujú so žeriavmi  a odpratávajú plechy a zdemolované autá z diaľnice. Doprava je naďalej paralyzovaná z Verony do Modeny. 

 

Hmla spôsobila aj ďalšiu nehodu

Okrem tento hrozivej nehody je zaznamenaná ďalšia veľká nehoda v Taliansku, ktorá blokuje dopravu a spôsobuje veľké nepríjemnosti na diaľnici A1 medzi Reggio Emilia a Modena.

Na 153. km severne taktiež došlo k hromadnej nehode v dôsledku hustej hmly a na mieste zasahujú hasiči. 

V prípade ďalších informácií budeme správu aktualizovať. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd