AKTUÁLNE: Na R1 vyhasol život 24-ročného muža. Dostal šmyk na mokrej ceste

AKTUÁLNE: Na R1 vyhasol život 24-ročného muža. Dostal šmyk na mokrej ceste
Veronika Salayová

Dnes sa cesta po diaľnici pri Zvolene stala osudnou mladému 24-ročnému mužovi, ktorý zrejme nezvládol jazdu na mokrej vozovke v dôsledku dnešných zrážok a prehánok. 

Pri dopravnej nehode neďaleko Hronskej Breznice v okrese Zvolen prišiel v stredu o život 24-ročný vodič, uviedla banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

V ranných hodinách došlo na rýchlostnej ceste R1 v 136 km pri Hronskej Breznici k nehode, ktorá bola pre vodiča fatálna.

Podľa polície na rýchlostnej ceste R1 auto značky BMW s mladým vodičom dostalo šmyk, prerazilo zvodidlá a skončilo v poraste mimo vozovky. 

 

„Pri nehode utrpel vodič zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ uvádza s tým, že všetky bližšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.

miesto dnešnej tragédie
miesto dnešnej tragédie, foto: Polícia Banskobystrický kraj FB

Polícia apeluje na bezpečnú jazdu na mokrej ceste

Cesta je aktuálne prejazdná v jednom jazdnom pruhu. V úseku stále prebieha dokumentovanie nehody a odstraňovanie jej následkov.

Polícia zároveň vodičov upozorňuje, aby jazdili opatrne: „Cesty sú pre dážď mokré a asfalt v takýchto podmienkach má výrazne menšiu trakciu, čím sa výrazne predlžuje brzdná dráha.“

 

Aktuálne na Slovensku prevláda zamračené počasie s mnohými prehánkami a prechodne aj so silnejším dažďom. Na cestách preto opatrne!

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd