AKTUÁLNE: Na Turci sa zrejme v dôsledku mrazov zlomili koľajnice. Vlaková doprava má problémy

AKTUÁLNE: Na Turci sa zrejme v dôsledku mrazov zlomili koľajnice. Vlaková doprava má problémy
Veronika Salayová

Zrejme v dôsledku nízkych nočných teplôt sa zlomili koľajnice na Turci. Vlaková doprava v tomto regióne jazdí obmedzene. 

Železničná infraštruktúra má po dnešnej noci a chladnom ráne veľké problémy, informuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Spoje, ktoré premávajú zo Zvolena do Vrútok a späť musia byť v niektorých úsekoch nahradené autobusovou dopravou, uvádza Žiliňák.

Podľa dopravcu sa koľajnice zlomili medzi obcami Úľanka a Čremošné. Železničiari poruchu odhalili krátko po 8:30 h ráno a začali pracovať na odklonení vlakovej dopravy v tomto úseku. 

 

Môžu ta to zrejme nočné mrazy

Vlaky v dôsledku týchto zlomov na tomto úseku nepremávali, resp. mali meškanie. K nehode ani inej mimoriadnej udalosti na trati , našťastie, nedošlo.

Lom koľajnice je trhlina v celom profile koľajnice a ohrozuje bezpečnosť prejazdu vlakov. Ako k poškodeniu koľajníc došlo, nie je v túto chvíľu známe.

 


Spôsobiť to však mohli nízke teploty a mrazy. Nočné a ranné teploty na Turci klesali k -5 °C, takže je pravdepodobné, že k zlomom na koľajniciach došlo práve v dôsledku prudkých mrazov. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd