AKTUÁLNE: Nad Tatrami sa blýska

Ema Bazhaykin

Blesky sa už objavili aj nad našimi veľhorami.

Zatiaľ čo zo severu východného Slovenska – Spišu a okolia Bardejova, sa bleskovo aktívna búrka pomaly presúva smerom na severovýchod, ďalšie búrkové bunky sa začali vytvárať aj nad našimi veľhorami.

Doposiaľ na našom území, najmä na severovýchode, udrelo v popoludňajších hodinách vyše 130 bleskov, ku ktorým sa postupne začali pridávať aj blesky nad Tatrami.

Mračná nad Kežmarkom
Mračná nad Kežmarkom, foto: Simon Petrík


 Búrkové aktivity so sebou môžu priniesť aj nebezpečné sprievodné javy, čo je obzvlášť nebezpečné v horách, preto dnes turistiku radšej zvážte.

 

Ďalšie búrkové bunky sa k nám zatiaľ ženú zo západu – susedného Česka, ktoré už zasiahli silné dažde a krúpy, no najmä z Rakúska, kde bleskovo aktívna búrka zasiahla aj Viedeň a mieri priamo na západ nášho územia.

Práve sformované búrkové bunky nad touto oblasťou by už čoskoro mali doraziť aj nad naše územie. Čo sa očakáva v jednotlivých okresoch Slovenska si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd