AKTUÁLNE: Nočné sneženie zasiahne Slovensko. Snehu sa dočkajú aj oblasti, kde ešte nesnežilo

AKTUÁLNE: Nočné sneženie zasiahne Slovensko. Snehu sa dočkajú aj oblasti, kde ešte nesnežilo
Peter Minárik

Slovensko zasiahne v nočných hodinách ďalšie sneženie, ktoré môže spôsobiť ranné komplikácie. Hranica sneženia poklesne najnižšie z celého tohto týždňa a v ranných hodinách sa tak dočkajú snehovej nádielky aj oblasti, kde už veľmi dlho nesnežilo. Čo sa to udeje?

Uplynulá noc priniesla do vyššie položených oblastí Slovenska sneženie. V priebehu rána tak museli cestári vyraziť na horské priechody a vykonávať posyp. Sneženie sa vyskytli aj v obývaných oblastiach nášho územia. Hranica sneženia klesala aj pod 900 metrov a sneh pokryl aj obývané oblasti. Takto to napríklad vyzeralo ráno v Liptovskej Tepličke.

zasnežené ráno v Liptovskej Tepličke
zasnežené ráno v Liptovskej Tepličke
zasnežené ráno v Liptovskej Tepličke
zasnežené ráno v Liptovskej Tepličke, Daniela Pitoňáková
 

V priebehu nasledujúcej noci nás aj naďalej čakajú zrážky, ktoré budú predovšetkým na severe Slovenska výraznejšie. Vplyvom ďalšieho vpádu chladného vzduchu zároveň ešte viac poklesne hranica sneženia a tá sa dostane na najnižšie úrovne od začiatku tohto týždňa. Snežiť tak bude vo viacerých oblastiach.

DOPLNENÉ: Sneženie prišlo a zasiahlo mnohé oblasti na severe. Viac informácii si pozrite TU >>>

Snežiť bude v mestách aj v obciach

Počas dnešného dňa ovplyvňovala počasie na našom území tlaková níž, ktorá sa presúvala z Nemecka smerom nad Poľsko. Aktuálne sa jej stred nachádza nad juhovýchodným Poľskom a do našej oblasti sa tak od severu dostáva veľmi chladný a zároveň vlhký vzduch, v ktorom sa počas celého dnešného dňa tvorili početné prehánky.

 

Aj počas nočných hodín sa budú tvoriť početné prehánky, no s tým rozdielom, že okrem zrážok nás čaká aj ďalšia vlna ochladenia.

Do našej oblasti sa totiž zintenzívňuje príliv veľmi chladného vzduchu od severu, vplyvom čoho ešte výraznejšie poklesne hranica sneženia, ktorá by sa počas noci mala dostať postupne pod hranicu 500 metrov.

Sneženie sa tak v nadchádzajúcich hodinách dočkajú aj oblasti, ktoré sa tento týždeň ešte nedočkali a na cestách to tak môže byť v ranných hodinách pomerne nebezpečné.

 

V ranných hodinách sa tak pripravte na severe, predovšetkým v Žilinskom kraji, ale čiastočne aj na severe Banskobystrického a na západe Prešovského kraja, že sa zobudíte do zasneženého rána.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
25 °C / 9 °C
Galina
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd