AKTUÁLNE: November prekvapuje. Na strednom Slovensku je búrlivo

AKTUÁLNE: November prekvapuje. Na strednom Slovensku je búrlivo
Veronika Salayová

Slovensko má za sebou vlnu nepriaznivého počasia, no piatok podvečer prekvapuje − na strednom Slovensku sa totiž rozmáhajú búrky.

Orkán Ciarán, ktorý tvrdo zasiahol západnú Európu, priniesol aj na územie Slovenska veľmi veterné počasie, ktoré páchalo škody. 

Dnes ráno sa mnohí Slováci zobudilo do rána bez elektrickej energie a ostali vyvrátené viaceré stromy či konáre, najmä na severe Slovenska. Vietor sa však dnes okolo poludnia začal upokojovať a tak, našťastie, sme na našom území zaznamenali len škody menšieho rozsahu.

Okrem vetra nás však dnes potrápili aj pomerne výdatné zrážky. Najviac za 24 hodín napršalo v Jasnej, kde zrážkomerné stanice zaznamenali úhrn až 64,4 mm. Nad 50 mm zrážok napršalo napríklad aj v Motyčkách v okolí Banskej Bystrice.

Okrem veterného a daždivého počasia nás však prekvapili podvečerné búrky, ktoré okolo 17.30 h udreli v okolí Kremnice, Prievidze a Handlovej. Búrky však nie sú príliš intenzívne ani obzvlášť bleskovo aktívne.

Búrky prekvapujú skôr tým, že sa tvoria 3. novembra. Novembrové búrky totiž nie sú na našom území príliš obvyklé. Búrky zrejme nebudú mať dlhé trvanie a postupne zaniknú.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd