AKTUÁLNE: Tvoria sa silné búrky. Ide aj o supercely. Dajte si pozor

AKTUÁLNE: Tvoria sa silné búrky. Ide aj o supercely. Dajte si pozor
Peter Minárik

Na našom území sa tvoria pomerne výrazné búrky, ktoré sú schopné produkovať veľké krúpy. Silné búrky sú na severe, ale aj na východe nášho územia.

Noc už priniesla na naše územie početné búrky. Počas nich udrelo na našom území viac ako 800 bleskov a pole búrok sa do ranných hodín presúvalo cez stredné Slovensko do Maďarska.

V týchto chvíľach sa však za studeným frontom tvoria na našom území ďalšie búrky, ktoré sú aj intenzívnejšie.

Dve silné búrky na Slovensku

V týchto chvíľach pozorujeme na našom území dve, pomerne výrazné búrkové bunky. Jedna sa nachádza na severe. Prešla oblasťou dolných Kysúc a aktuálne postupuje Žilinou.

Ďalšia, oveľa výraznejšia búrka sa presúva západne od Košíc. Táto búrka javí supercelárne znaky a je schopná produkovať krúpy.

Na radare však možno pozorovať aj ďalšie silné búrky, ktoré môžu vzniknúť na západe. Ak vás búrka zasiahla, tak nám môžete svoje info poslať cez WhatsApp.

Aktuálny pohyb búrok môžete sledovať na radare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd