Už o chvíľu sa počasie zhorší. Od západu mieri zmena, ktorá najskôr prinesie dážď a potom búrky

Peter Minárik

Na Slovensku si aktuálne užívame krásne, teplé počasie, no to sa už čoskoro zmení. K nášmu územiu sa totiž blíži frontálny systém, ktorý prinesie najskôr dážď a následne búrky. Cez víkend nás čaká oblačné a sychravé počasie.

Piatok sa na Slovensku nesie v znamení príjemného, jarného počasia. Teploty sú síce príjemné, no sú pod hranicou dlhodobého normálu. Môže za to príliv chladnejšieho vzduchu, ktorý sa nad naše územie dostáva od severozápadu a počas uplynulých dvoch nocí priniesol na Slovensko aj mrazy.

Aktuálne teploty sa na našom území pohybujú od +13 do +18 °C. Najteplejšie je v Slovenskom Grobe, kde je +18,5 °C.

Zároveň na viacerých miestach Slovenska aktuálne panuje slnečné počasie, no to sa už čoskoro zmení.

Mieri k nám frontálny systém so zrážkami

K nášmu územiu sa blíži pomerne rozsiahly frontálny systém, ktorý sa nad našim územím spomalí a bude sa vlniť. Najskôr, už dnes večer, nás zasiahne teplý front tohto frontálneho systému a zajtra nás bude ovplyvňovať front studený.

Teplý front okrem zrážok, ktoré sa očakávajú už v nadchádzajúcich hodinách prinesie aj oteplenie. V priebehu zajtrajšieho dňa by sa teploty mohli dostať až nad +20 °C, no len dočasne. V sobotu popoludní totiž začne postupovať studený front.

Už v týchto chvíľach sa vyskytujú zrážky nad Českom, západným Rakúskom a nad východným Nemeckom. Práve teraz sa od západu začína nad naše územie nasúvať oblačnosť a v Bratislave je už prevažne oblačno. Po 18:00 sa nad naše územie začne od západu nasúvať aj dážď.

Najskôr dážď, zajtra aj búrky

Už do polnoci by sa malo rozpršať od západu na viacerých miestach západného a stredného Slovenska. Na východe by pršať malo začať až ráno, no tu budú zrážky najslabšie. Front sa totiž bude nad stredným Slovenskom rozpadať.

Okolo zajtrajšieho poludnia by mali zrážky prechodne na našom území zoslabnúť a prechodne sa môže aj zmenšiť oblačnosť. V dôsledku toho sa bude labilizovať vzduch pred ďalším studeným frontom, ktorý začne postupovať zajtra popoludní.

V priebehu sobotňajšieho popoludnia sa na čele studeného frontu budú vyskytovať búrky, ktoré postupne udrú aj na naše územie. V ktorých oblastiach treba počítať s búrkami sa dočítate TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd