AKTUÁLNE: Uzavreté Donovaly, autá v jarku aj skrížené kamióny. Komplikácie na cestách už pribúdajú

AKTUÁLNE: Uzavreté Donovaly, autá v jarku aj skrížené kamióny. Komplikácie na cestách už pribúdajú
Veronika Salayová

Sneženie, neupravené a šmykľavé cesty u začínajú spôsobovať prvé vážnejšie komplikácie na cestách. Dnes ráno polícia zatvorila aj frekventovaný horský priechod Donovaly.

Aktuálne sneženie zasiahlo celé západné a stredné Slovensko. Teploty sa pomaly dvíhajú nad bod mrazu, takže zrážky sa postupne menia na kvapalné. 

Pri tejto zmene skupenstva zrážok sa však môže tvoriť nebezpečný mrznúci dážď. Prvé komplikácie sa začínajú na západnom Slovensku objavovať...

Komplikácie hlavne v okolí Nitry

Dnes pred 8.00 hod. došlo k nehode na Zlatomoraveckej medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. Medzi Malantou a Štitármi sú autá v jarku na oboch stranách a vodiči hlásia aj skrížený kamión na tomto úseku. 

Šmýka sa aj od Dražoviec smerom na Podhorany, kde sú podľa slov vodičov cesty ako sklo. Poľadovica sa objavuje aj na diaľniciach D1 a D4 a rýchlostne ceste R7 na západe Slovenska.

Na ceste I/78 od HP Príslop až po obec Babín sa vplyvom silného vetra tvoria snehové zaveje a na ceste I/66 Sedlo Besník sa tvoria snehové jazyky, informuje Slovenská správa ciest. 

Pre husté sneženie je už od 7.30 hod. uzavretý aj horský priechod Donovaly. Ostatné horské priechody sú zatiaľ bez obmedzení. 

 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd