V Nitre rýchlo stúpa hladina rieky. Mesto uzatvára všetky cyklopodjazdy

V Nitre rýchlo stúpa hladina rieky. Mesto uzatvára všetky cyklopodjazdy
Veronika Salayová

V dôsledku výdatných zrážok rieka prechádzajúca centrom Nitry rýchlo stúpa. Mesto preventívne dnes uzatvára všetky cyklopodjazdy. 

Mnoho ľudí sa vyhýba rušným cestám v centre Nitry a radšej si volí cestu novými cyklopodjazdmi pod nitrianskymi mostami.

Dnes od ranných hodín však hladina rieky Nitra rýchlo stúpa a prejazd týmito cyklopodjazdmi už nie pre peších ani cyklistov bezpečná. 

Bezpečnosť na 1. mieste

Mesto preto dnes predobedom začalo preventívne uzatvárať všetky mestské cyklopodjazdy. Dôvodom sú včerajšie výdatné zrážky, informuje vedenie mesta na sociálnej stránke.

„Do večera má kulminovať hladina vody a hrozí 3. stupeň povodňovej aktivity. V sobotu doobeda by mali byť všetky podjazdy opäť priechodné,“ uvádza radnica.

Čo sa týka ciest, tie sú plne prejazdné a rieka nijako neobmedzuje dopravu v centre mesta. 

SHMÚ vydal pre dnešný deň výstrahy 1., 2. aj 3. stupňa pred povodňami v dôsledku dažďa a topiaceho sa snehu v regiónoch Horná a Dolná Nitra, Tekov a Hont, ako aj na východe Slovenska na Dolnom Zemplíne. 

Najväčšie riziko povodní je dnes v okrese Topoľčany a Levice. 

 
 
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd