AKTUÁLNE: V noci a skoro ráno by sa mali začať tvoriť búrky

AKTUÁLNE: V noci a skoro ráno by sa mali začať tvoriť búrky
Peter Minárik

Sobota, ktorá pomaly na našom území končí priniesla na naše územie niekoľko búrok. Ďalšie búrky hrozia už čoskoro. Prvé búrky by sa mali začať tvoriť dnes v skorých ranných hodinách a hrozia na našom území aj počas dňa.

Naše územie má za sebou pomerne búrlivú sobotu. Môže za to vlniaci sa teplý front, ktorý priniesol búrky najmä do oblasti východného Slovenska, no jedna búrka sa vyskytla aj pri Lučenci a nad Bratislavou.

Celkovo však veľa bleskov na našom území neudrelo a detekcia bleskov zaznamenala na našom území len okolo 2500 úderov.

Nadchádzajúce hodiny budú na našom území oveľa búrlivejšie. Počasie totiž ovplyvní studený front, ktorý sa bude opäť vlniť a prvá vlna búrok hrozí už ráno.

Noc jasná nebude

Aktuálne prevláda na našom území prevažne jasné až polojasné počasie. Je pomerne pokojno, ale to nebude trvať dlho.

Numerické predpovedné modely predikujú, že okolo 2:00 začnú na západnom Slovensku a na pomedzí západného a stredného Slovenska vznikať búrky, ktoré sa budú postupne vyvíjať.

V ranných hodinách by malo byť pomerne búrlivo na mnohých miestach Podunajskej nížiny a v Banskobystrickom kraji.

Búrky by na našom území mali ustať v priebehu dnešného dopoludnia, no ďalšie búrky by sa mali začať vytvárať v priebehu popoludňajších hodín. Najvyššie riziko výskytu búrok je v oblasti východného Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd