AKTUÁLNE: Výrazne sa ochladzuje. Zrážky prechádzajú z dažďa do sneženia. Ráno bude biele

AKTUÁLNE: Výrazne sa ochladzuje. Zrážky prechádzajú z dažďa do sneženia. Ráno bude biele
Peter Minárik

Kvapalné zrážky začali v oblasti severného Slovenska prechádzať do sneženia. Ochladzovanie bude na našom území pokračovať aj v priebehu nadchádzajúcich hodín a to až do rána. V ranných hodinách sa niektoré oblasti zobudia do bieleho rána.

Od severu začínajú na našom území prechádzať kvapalné zrážky do snehových, pričom sa začína vytvárať snehová pokrývka. Na vine je zatekanie chladného vzduchu od severu, vplyvom čoho začalo v severných regiónoch snežiť.

Situácia je zatiaľ na severe pokojná, ale to sa v priebehu druhej polovice noci zmení a v ranných hodinách sa treba pripraviť na možné komplikácie.

 

Studený front prináša ochladenie

Počasie už od dnešného poludnia na severe ovplyvňuje studený front, ktorý tu počas celého dňa prinášal dážď. Zrážková intenzita začala narastať až vo večerných hodinách a spolu s tým prichádza aj k zmene.

Z Poľska sa totiž nad Žilinský a Prešovský kraj natláča chladný vzduch. Ten je natoľko chladný, že hranica sneženia klesá do najnižších polôh. Aktuálne sneží už na takmer celých Kysuciach a na Orave. Sneženie sa však vyskytuje aj v okolí Vysokých a Nízkych Tatier.

V priebehu nadchádzajúcich hodín sa sneženie dostane aj na Liptov, Spiš a severovýchod, no ďalej sa už chladný vzduch nedostane.

Ráno bude biele

Sneženie je pomerne výraznej intenzity a spolu so snežením klesá aj teplota, ktorá po polnoci poklesne pod bod mrazu hneď na niekoľkých miestach severného Slovenska. Začne sa tak vytvárať snehová pokrývka, ktorá sa do rána zvýrazní. Očakávajte, že severné regióny sa ráno zobudia do bieleho rána. Napadnúť môže od poprašku až do 5 cm.

Snehová pokrývka sa však dlho neudrží. Už počas ranných hodín sa aj nad severné Slovensko opäť dostane teplejší vzduch a sneh, ktorý napadol, sa roztopí.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd