AKTUÁLNE: Zemetrasenie s magnitúdou 6,2 zasiahlo oblasť Tokia. Triasli sa aj mrakodrapy

AKTUÁLNE: Zemetrasenie s magnitúdou 6,2 zasiahlo oblasť Tokia. Triasli sa aj mrakodrapy
Veronika Salayová

Japonsko dnes zasiahlo silné zemetrasenie. Bolo natoľko silné, že otriaslo aj japonskom metropolou Tokio, pričom podľa svedkov sa triasli celé mrakodrapy. 

Dnes Japonsko zasiahlo pomerne silné zemetrasenie. To dosiahlo silu 6,2 magnitúdy s epicentrom vzdialeným 30 km od mesta Naritya, pričom hypocentrum bolo v hĺbke 50 kilometrov.

Seizmografy zaznamenali silné otrasy piatok o 19:03 hod. tamojšieho času a zemetrasenie otriaslo okolitými oblasťami vrátane Tokia.

Zemetrasenie cítili aj v Tokiu

Zemetrasenie zaznamenali v častiach prefektúr Čiba a Ibaraki, ale bolo ho silne cítiť aj v hlavnom meste, kde sa podľa svedkov triasli vyššie budovy a mrakodrapy.

Ľudia ostali vystrašení, no nikomu sa podľa dostupných informácií nič nestalo. V zasiahnutej oblasti bola pozastavená vlaková doprava, no neskôr ju opäť obnovili. 

V japonských jadrových elektrárňach neboli zistené nijaké anomálie v dôsledku tohto zemetrasenia, informovali tamojšie agentúry.

Vlna tsunami nehrozí

Bezprostredne sa neobjavili žiadne správy o väčších škodách. Podľa meteorologickej agentúry nebolo vydané žiadne varovanie pred tsunami.

O kúsok silnejšie zemetrasenie s magnitúdou 6,3 zasiahlo ešte začiatkom mája centrálnu časť Japonska, pričom toto zemetrasenie už neostalo bez následkov − vyžiadalo si najmenej 1 obeť a 49 zranených.

Japonsko je jednou z krajín sveta najviac náchylných na zemetrasenia a otrasy sa tu vyskytujú pomerne často. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd