AKTUÁLNE: Zrážky sa presúvajú Slovenskom

Ema Bazhaykin

Prvé výdatnejšie zrážky už dorazili aj na Slovensko. Od západu sa postupne presúvajú na stred a východ nášho územia.

Po lejakoch a silných búrkach v Taliansku či Nemecku sa búrky postupne presúvajú aj nad naše územie. Západ Slovenska sa dnes zobudil do upršaného rána.

Zvyšky silných búrok, ktoré vyčíňali nad Talianskom, sa postupne od juhozápadu presúvajú nad naše územie. Búrky postupne zoslabli a už v skorých ranných hodinách začali ovplyvňovať počasie nad naším územím. Rozsiahle zrážkové pole, ktoré nás čaká, by však do popoludnia nemalo byť bleskovo aktívne a pôjde len o výdatný lejak s ojedinelými búrkami.

Na Slovensko konečne dorazili zrážky

Po dlhšom období sucha tak konečne prišiel dážď aj na Slovensko. V skorých ranných hodinách sa rozsiahle zrážkové pole začalo presúvať zo západného Slovenska smerom nad stredné Slovensko a postupuje ďalej smerom na východ, kde by malo pršať po väčšinu dňa.

 

Na západnom Slovensku už od skorých ranných hodín spadlo na niektorých miestach aj viac než 14 mm zrážok, no zrážok bude určite viac. Napršať by malo okolo 30 mm, pri búrkach lokálne aj viac. 

Po daždi prídu aj búrky

Zrážky na západe okolo poludnia ustanú a v prvej polovici popoludnia sa dokonca môžu objaviť aj slnečné lúče. Vzduch sa však vďaka ním začne labilizovať a v priebehu dňa sa v ňom očakáva tvorba búrok.

Výrazná vlna búrok by sa mala začať formovať po 15:00 h. Následne bude postupovať cez juh západného Slovenska.

 

Spoločne s nami môžete v dnešnom ONLINE prenose sledovať vývoj dnešnej situácie, ktorá začne na východe Rakúska a v Maďarsku. Tu sa vytvoria početné búrkové jadrá, ktoré prerastú do multicelárnych, ba dokonca až do supercelárnych búrok. Tie môžu byť aj nebezpečné.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd