Anglicko zasiahla víchrica Nelson. V noci aj nasnežilo. Pozrite si FOTO

Anglicko zasiahla víchrica Nelson. V noci aj nasnežilo. Pozrite si FOTO
Zuzana Macháčová

Do Anglicka dorazilo veľmi nepriaznivé počasie, ktoré bude pretrvávať aj počas Veľkej noci. Víchrica Nelson priniesla do Anglicka okrem silného vetra a zrážok aj novú nádielku snehu.  

Víchrica Nelson dorazila do Spojeného kráľovstva a priniesla silný vietor, búrky a aj novú nádielku snehu. Nepriaznivé počasie zasiahlo najmä metropolitné grófstvo Devon.

Dážď a vietor

Víchrica priniesla do častí Británie v stredu večer a dnes ráno silný vietor a dážď. Vo Wales platilo počas noci žlté varovanie pred silným vetrom. Ten dosahoval rýchlosť až 112 km/h na južnom pobreží Anglicka. Nepriaznivé počasie bude pokračovať aj počas Veľkej noci.

 

Nižšie vo fotogalérii sa môžete pokochať zimnými zábermi z južného Devonu. Meteorologické stanice varujú pred obmedzeniami na cestách. 

Varovania

Žlté varovanie pred snežením platia aj počas dnešného dňa pre väčšinu Walesu. Aj na južnom pobreží Anglicka platí žlté varovanie, ale nie pred snežením, ale najmä pred vetrom.

„Búrlivé počasie, prehánky a krupobitie zasiahne Veľkú Britániu, keď sa prevalí nízkotlakový systém,“ informuje meteorologická služba Aemet.    

Sneženie v stredu zasiahlo aj severné a západné Škótsko. Zatiaľ čo východné oblasti si dnes užijú trochu slnka, tak od západu sa sem neskôr dostane dážď.

 

Centrálne časti Anglicka spolu so severným Walesom a Severným Írskom pravdepodobne zaznamenajú počas štvrtka najviac nepretržitých dažďov, uvádza Wales Online. 

Nepriaznivé počasie bude prevládať aj na Veľký piatok, najviac na juhu a západe krajiny.  V sobotu pribudnú výdatnejšie prehánky, avšak na severe a východe môže vykuknúť aj slnko.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd