Ani nedeľa zmenu počasia neprinesie. Oproti včerajšku sa mierne oteplí

Dominik Cenkner

Na našom území už niekoľko dní prevláda typické jesenné počasie - hmly, mrholenie a v noci miestami slabé mrazy. Ak ste dúfali, že snáď nedeľa prinesie zmenu, nemáme pre vás dobré správy.

Počasie u nás bude dnes ovplyvňovať rozsiahla tlaková níž so stredom severne od Britských ostrovov a zároveň tlaková výš nad západným Ruskom. Presne pomedzi tieto dva tlakové útvary k nám bude od juhozápadu vo vyšších vrstvách ovzdušia prúdiť teplý vzduch.

Nedeľa tak v konečnom výsledku bude zamračený a hmlistá. Vo vysokých, ojedinele aj v nižších polohách bude oblačnosti menej. Miestami treba počítať aj s mrholením. Spomínaný teplý vzduch zdvihne denné teploty oproti včerajšku o niečo vyššie.

Maximálne denné teploty sa budú pohybovať v rozmedzí od +6 °C do +11 °C. Na strednom Slovensku, najmä v údoliach, a na Spiši bude miestami okolo +4 °C.

Fúkať bude väčšinou len slabý vietor. Na západe, Šariši a Zemplíne juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou 10 až 30 km/h.

Zajtra sa začne ďalší pracovný týždeň, ktorý však výraznejšiu zmenu počasia zrejme taktiež neprinesie. Stále nás preto budú otravovať hmly a zamračená obloha.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd